Pictogram Lezing
DO
11-04-2024

Piero Della Francesca

donderdag 11 april 2024
PIERO DELLA FRANCESCA
beeldendekunstlezing door Jeanne van der Stappen

In februari 2019 gaf Jeanne van der Stappen-Heyvaert, die cultuurwetenschappen studeerde aan de Open Universiteit, voor het eerst een lezing voor de Kunstkring. Die ging destijds over de Vlaamse Primitieven. Nu was ze terug en sprak ze in de kleine zaal van De Kappen voor een gehoor van ca. 60 personen over Piero della Francesca.
Piero was een zoon van Benedetto de Francesci, een leerlooier en koopman. Zijn eerste opleiding als kunstenaar kreeg hij in de studio van Antonio di Anghiari. Verder studeerde hij onder andere in Florence.
Hij werkte in Florence, Rimini, Rome en Arezzo maar zijn hart lag in zijn geboortedorp Sansepolcro waar hij regelmatig maar vooral tijdens zijn werk in Arezzo het grootste deel van zijn leven doorbracht. De meest uitgebreide (bestaande) serie fresco’s van zijn hand is te vinden in de kerk van San Francesco in Arezzo. Daarvan liet mevrouw van der Stappen ook meerdere afbeeldingen zien. Het was weer een boeiende lezing over één van die beroemde Italiaanse renaissancekunstenaars.

De Kappen
Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB Haaksbergen
DO
11-04-2024
19:30 uur