UITGELICHT!

Bekijk hier de periodieke KUNSTAGENDA die wij uitgeven

KKH.UITGELICHT-nr.-157-februari-2024

zaterdag 18 november 2023
PHION
zaterdagavondconcert
20.00 uur in de “De Kappen”, Blankenburgerstraat 40-42, Haaksbergen
woensdag 15 november 2023

GIJS WILBRINK
literaire lezing
19.30 uur in de “De Kappen”, Blankenburgerstraat 40-42, Haaksbergen

Het was een bijzondere dag in Haaksbergen. De gemeenteraad besloot fiat te geven aan de  zoutboringen door Nobian. En de nieuwe website van de Kunstkring kwam voor het eerst online. En last but not least Gijs Wilbrink was te gast om te vertellen over zijn boek De Beesten. Jammer genoeg was de belangstelling voor deze avond niet zo overdonderend als de recensies voor zijn roman destijds in De Volkskrant en de NRC. De ca. 40 aanwezigen hebben echter een topavond gehad. Gijs Wilbrink is nl. niet alleen een groot schrijver hij is ook nog eens een boeiende spreker.

zaterdag 11 november 2023
KRÖLLER-MÜLLER EN LALIQUE-MUSEUM
Excursie

Op deze onstuimige herfstdag bezochten we met zo’n 56 excursiedeelnemers het vermaarde Kröller-Müller museum in het nationaal park De Hoge Veluwe. Tussen de middag werd er genoten van een uitgebreide lunch in restaurant van der Valk in Papendal. De excursie werd afgesloten in Doesburg. Na een bezoek aan het Lalique museum was er nog gelegenheid om de oude binnenstad van Doesburg te verkennen.

donderdag 26 oktober 2023
AI WEI WEI
beeldendekunstlezing door Marie-Claire Valck Lucassen
19.30 uur in de “De Kappen”, Blankenburgerstraat 40-42, Haaksbergen

Marie-Claire Valck Lucassen is gids bij het Mauritshuis, het Kunstmuseum Den Haag en de beeldentuin Clingenbosch in Wassenaar. Wat haar betreft is dit een droombaan want het doorgeven en delen van kennis is een onuitputtelijke bron van positieve energie en sluit perfect aan bij haar brede belangstelling. Op donderdag 26 oktober verzorgde ze, op uitnodiging van de Kunstkring en voor een gehoor van bijna 80 toehoorders, een lezing over Ai Wei Wei. Dit naar aanleiding van een grootschalige expositie van deze toonaangevende kunstenaar in de Kunsthal in Rotterdam (30 september 2023 – 3 maart 2024).

zondag 15 oktober 2023
RIO UEYAMA EN DMYTRO SEMIKRAS, piano
zondagmiddagconcert door laureaten van de  ‘International Piano Competition for Young Musicians’ in Enschede in 2022
15.30 uur in de “De Kappen”, Blankenburgerstraat 40-42, Haaksbergen

Voor de pauze speelde de  pas 16-jarige Rio Ueyama uit Polen die in 2022 de 1e prijs in groep A (leeftijdscategorie 10 t/m 15 jaar) won.
Na de  pauze was het de beurt aan Dmytro Semikras uit Oekraine, hij won vorig jaar de 2de prijs in groep B (leeftijdscategorie 16 t/m 21 jaar). 
Op het programma stonden werken van Domenico Scarlatti, Frederic Chopin, Maurice Ravel en Sergey Prokofiev.

zaterdag 7 oktober 2023
JAN WORST
beeldende kunstlezing door Carolien ten Bruggencate
15.00 uur in de “De Kappen”, Blankenburgerstraat 40-42, Haaksbergen

Aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering hield Carolien ten Bruggencate een lezing over de Groninger kunstschilder Jan Worst. Van hem was op dat moment nog een grote tentoonstelling te zien in Museum More in Gorssel. De carrière van Jan Worst nam een vlucht in de late jaren 1980, toen realistische en verhalende kunst een comeback maakte, maar tot een omlijnde stroming of stijl behoorde hij nooit: zijn oeuvre laat zich moeilijk categoriseren. Met galeries in eerst Amsterdam en later München, Turijn, Rome, New York en Londen bereikt Worst al jarenlang een wereldpubliek. In Nederland en dus ook in Haaksbergen was hij lang onbekend. Carolien heeft hem deze middag vanuit de schaduw in het volle licht gezet.

zaterdag 7 oktober 2023

ALGEMENE LEDENVERGADERING
algemene ledenvergadering van de Kunstkring Haaksbergen
14.00 uur in de “De Kappen”, Blankenburgerstraat 40-42, Haaksbergen

Alle aanwezigen werden voor het begin van de vergadering getrakteerd op een lekker slagroomgebakje van Bakker Marcel Spikker, met daarop een printje met het KKH-logo. Dit was ter gelegenheid van het 14-de lustrum van de in 1953 opgerichte Kunstkring. Met andere woorden Dit jaar bestaat onze vereniging 70 jaar. In de vergadering werd bekend gemaakt dat we in dit jubileumjaar een compleet nieuwe website krijgen. Daaraan werd op het moment van de vergadering nog druk gesleuteld.