Pictogram Concert
ZO
11-02-2024

Simon Haje

Jong talent Simon Haje (D), piano zal in februari een piano-recital geven.

 

Simon Haje (geboren in 2005) is een succesvolle jonge Duitse pianist. Hij trad inmiddels op diverse podia. Hij was meermaals eerste prijswinnaar op internationale concoursen, meest recentelijk in Enschede, Neuchâtel en Aarhus.

Hij volgt al vanaf zijn zesde pianolessen en was op negenjarige leeftijd een jonge student aan de Berlin University of the Arts bij Stefan Lietz en later bij prof. Markus Groh. Hij is ook een vroege student aan de “jonge academie Rostock”, het internationale centrum voor muzikaal begaafden met prof. Bernd Zack. Hij volgde masterclasses bij professoren Eldar Nebolsin, Klaus Hellwig, Jacques Rouvier en Jan Jiracek von Arnim.

Meerdere keren behaalde hij eerste prijzen op muziekconcoursen. Dit was het geval met “Jugend Musiziert”, waar hij topscores en speciale prijzen behaalde in de categorieën piano solo, ensemble, begeleiding, orgel en zang. Bij zijn laatste wedstrijden als pianosolist behaalde hij eerste prijzen (2018 International Piano Podium München, 2019 International Schumann Competition Düsseldorf and Steinway Piano Competition, 2020 Young Ludwig Youth Music Competition, 2022 International Piano Competition Enschede/Netherlands, 2023 Concour International Piano Neuchatel Val de Travers / Zwitserland en Aarhus International Piano Competition).

Simon Haje was ook succesvol op concoursen en concerten als ensemblemusicus in diverse formaties.

Hij maakte zijn orkestdebuut op 12-jarige leeftijd als solist in Bachs Klavecimbelconcert in d klein in het Schlosstheater Rheinsberg. Op 13-jarige leeftijd voerde hij Weber’s concertstuk in f klein uit met het Düsseldorf Symphony Orchestra. Hij debuteerde in 2020 in de Grote Zaal van het Konzerthaus am Gendarmenmarkt in Berlijn met Beethovens Pianoconcert nr. 3. In 2022 was hij solist met Rachmaninoffs Pianoconcert nr. 2 in de Neubrandenburgse Concertkerk en met Mendelssohns Pianoconcert nr. 1 in de Kamermuziekzaal van de Berliner Philharmoniker.

Locatie:

De Kappen
Blankenburgerstraat 40-42
7481 EB Haaksbergen
Entree niet-leden: € 20
Entree leden: € 15
(Na inloggen op ticketpagina)
Jongeren en studerenden gratis.
ZO
11-02-2024
15:30 uur
Zaal open 30 minuten voor aanvang